Výprava do Krakonošova 12.-14.4.2014

Ikona_bor50
A je to konečně tady, dlouho slibovaná a připravovaní výprava až na krásně bíle zasněžené vrcholky hor. Čeká nás cesta autobusem přes Vrchlabí do Špindlerova mlýna, kde si po delší cestě trochu oddechneme, možná se i vykoupeme a zařádíme v aquaparku. V neděli začne ta pravá hitparáda, vyjedeme busem na Špindlerovku, odkud se po hřebenech vydáme přes Dívčí kameny a Martinovu boudu nebo Vysoké kolo na Labskou boudu. Zde přespíme v turistické části, na vlastních karimatkách a spacácích, v ceně máme zahrnutou snídani. V pondělí nás čeká cesta okolo Hanče a Vrbaty, přes Zlaté návrší a jeho krásné vyhlídky zpět do Špindlu. Autobusů nám domů jede více, uvidíme, který stihneme, poslední vyjíždí v 19 hod.
Trasy které jsem vybírala jsou ve všech úsecích tyčově značené, projeté pluhy pro běžkařské tratě. Mám opsaná čísla na místní horské služby, budeme sledovat počasí. V neděli ráno zjistíme aktuální předpověď a případě jeho nepřízně, mlhy, větru se nahoru nevydáme! Alternativou bude procházka na Medvědín, nějaké hry a večer domů.

Sraz: v sobotu 12. dubna v 10.25 hod na autobusovém nádraží v Trutnově (možnost jet z Úpice v 9.30 hod, ale hodinu se čeká, domluvíme se a můžeme jet společně auty).
Návrat: dle počasí v neděli nebo v pondělí podvečer.

Co s sebou: termosku a čaje (v neděli si na cestu jistě uvaříme, v pondělí bude snad také možnost); jídlo na 3 dny – sobota možnost vařit na varce, neděle pondělí počítejte spíše vše studené, nevím, zda potkáme nějaký bivak, kde bude možnost si uvařit na vařiči; pití si vždy ráno natočíme; teplé ale pohodlné oblečení – doporučuju thermo prádlo, více slabých vrstev, ať se nám pohodlně jde, hlavně pořádnou šálu a čepici co drží přes uši – bude hodně foukat, rukavice, náhradní ponožky; krém proti mrazu na obličej – stačí do dvojic; sluneční brýle; plavky; ručník a věci osobní hygieny, 750,- Kč – podrobný rozpis na fcb ve skupině, nechte si od holek ukázat; průkazku o věku; vyjímka této výpravy – nabitý MOBIL!

Psaní komentářů je ukončeno.